środa, 26 listopada 2008

Mi Goreng [Indomie]

Jeden z najlepszych indonezyjskich wynalazków, tuż obok Kopiko - kurczę, a nawet wyżej! ;-P - zupka instant.
Mi goreng, czyli po polsku po prostu smażony makaron. Danie wyśmienite - perfekcja, szczyt ewolucji zupek instant, dla mnie nr 1 na świecie. Nie przesadzę jeśli powiem, że jestem w nim rozkochany :-).

Sposób przygotowania:
Makaron włożyć do miski, zalać wrzątkiem. Po upływie ~1-2 minut wodę odlać, następnie dodać przyprawy i porządnie wymieszać. Smacznego!


Do kupienia nawet w XMN! :-)


foto: Tomas

2 komentarze:

miasto-masa-maszyna pisze...

W Berlinie na dworcu Alexanderplatz w barze chińskim sprzedają chińskie zupki… Vifon. Z polskimi napisami ;-)

Tomas pisze...

Nie dziwię im się! Polskie są lepsze od tych prawdziwych chińskich :/ Ale przy indonezyjskich to niestety nawet nasze wysiadają...Mniam! :)